Share |
Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €

TÄMÄ MATKA ON TÄYNNÄ: RETRIITTI IKUISEN TAITEEN JA KELTTILEGENDOJEN, PYHÄN GEOMETRIAN JA ARKKITEHTUURIN POHJOIS-RANSKASSA JA BRETAGNESSA JEANNE D'ARCIN HENGESSÄ 9.-15.4.2018 ´NÄE OMA VISIOSI´

Share |
19.01.2018

Tämän retriitin teema on NÄE OMA VISIOSI. Se avautuu viikon aikana jokaiselle yksilöllisesti ja omanlaisenaan matkatessamme Pohjois-Ranskassa, Normandiassa ja Bretagnessa.

 

Vaellamme tällä matkalla neljän rohkean ja inspiroivan esimerkin jalanjäljillä NÄE OMA VISIOSI –hengessä: Claude Monet’n, arkkienkeli Mikaelin, Lisieux’n Teresan ja Jeanne d’Arcin.
 
Claude_Monet_Giverny_kaarisillat.bmpNautimme kauneudesta taidemaalari Claude Monet’n puutarhassa Givernyssä (kuva yllä). Lumoudumme taiteesta, pyhästä geometriasta ja näkymättömän arkkitehtuurin salaisuuksista Ranskan korkeavärähteisimmmässä katedraalissa Chartresissa ja UNESCOn maailmanperintökohteen todellisessa helmessä, mystisessä Le-Mont-Saint-Michelin luostarisaaressa. Vierailemme Pyhän Lisieux’n Teresan katedraalissa. Annamme mielikuvituksemme lentää Brocélianden metsässä - vihreässä katedraalissa - kuningas Arthurin, pyöreänpöydän ritarien, taikuri Merlinin, järvenneito Vivianin ja kelttilegendojen äärellä. Avaudumme näkymättömille energioille Ranskan suojeluspyhimyksen Jeanne d’Arcin hengessä Orléansissa ja Rouenissa, jossa hänet poltettiin.

Kuuntele sydämelläsi pyhiinvaelluksemme teemaa ”NÄE OMA VISIOSI” näkyjen johdattaman Jeanne d’Arcin elämäntyön valossa (lähde: PyhäänVaellus, Marjaana Will-Vidlund, 2016)

 Jeanne_dArc_1.bmp”Orléansin neitsyt Jeanne d’Arc inspiroi ja vangitsee mielenkiinnon monesta syystä, mutta erityisesti näistä kahdesta: hän kuuli ”ääniä”, eikä hän epäröinyt toimia saamiensa ohjeiden mukaan. Hän osoitti valtavaa luottamusta, johtajuutta ja rohkeutta saamansa vision, suuren näyn toteuttamiseksi. Visiohan ei ollut mikään muu kuin voittaa 1400-luvulla Ranska takaisin englantilaisilta valloittajilta.

Jeanne d’Arc syntyi 605 vuotta sitten 6.1.1412 pienessä Domrémyn kylässä Ranskassa. Hänen lyhyt elämänsä on täydellinen pyhimystarina: köyhä paimentyttö, joka uskonsa ja näkyjensä avulla muutti 100-vuotisen sodan kulun ja auttoi ranskalaiset tuhon partaalta voittoon. Hänet kuvataan lyhyeksi leikatuissa hiuksissa, yllään ritarinhaarniska ja kädessään (Mikaelin) miekka, jota koristaa valkoinen lilja ja teksti ”Jesus Maria”.

Hän koki ensimmäiset näkynsä ja kuuli ääniä 12-vuotiaana vuonna 1424, jolloin hänen kotimaansa tulevaisuus näytti epävarmalta. Ensipelästykseltään toivuttuaan hän ymmärsi äänen kuuluvan arkkienkeli Mikaelille. Tämän jälkeen myöhemmin hänelle ilmestyivät myös Pyhä Katariina ja Pyhä Margareeta. Mikaelhan on taivaallisten sotajoukkojen komentaja ja Ranskan suojeluspyhimys. Pyhä Katariina ja Pyhä Margareeta ovat pyhimyksiä, jotka tunnetaan erityisesti rohkeudestaan.

Oikeudenkäynnissä vuonna 1431 Jeanne puolusti itseään ja myös kuningasta, joka jätti hänet yksin. Hän torjui kaikki hänelle osoitetut syytökset. Tästä johtuen hänet tuomittiin elävältä poltettavaksi syyllisenä noituuteen, rienaukseen ja kerettiläisyyteen 19-vuotiaana Rouenin kaupungin torilla 30.5.1431. Hänen mukaansa Ranskalla oli oikeus saada elää rauhassa ja vapaudessa.

Noin 18 vuotta Jeannen kuoleman jälkeen ranskalaiset joukot vapauttivat Roueniin kaupungin 30-vuotisesta englantilaismiehityksestä. Kuningas tutkitutti Jeanne d’Arcin tapauksen, jonka tulokset johtivat pitkään kirkollisen tuomioistuimen tutkimukseen. Vuonna 1455 paavi Calixtus III purki tuomion ja vuonna 1456 Jeannen maine puhdistettiin lopullisesti.

Vatikaani julisti Jeanne d’Arcin autuaaksi vuonna 1909 ja pyhimykseksi vuonna 1920. Perusteina mainittiin kolme tuoretta ihmettä. Niissä jokaisessa kuolemansairas potilas parani rukoiltuaan Jeannea avukseen. Pyhimykseksi julistamista edisti myös I-maailmansota: hyvin monet taisteluhaudoissa pelänneet ranskalaissotilaat kertoivat Jeannen ilmestyneen heille.”

Tervetuloa rohkeutta, tietoisuutta ja omaa tietä avaavalle retriitille ja modernille pyhiinvaellukselle!

Rakkaudella, Marjaana ja Retsi

--

Olet lämpimästi tervetullut ”NÄE OMA VISIOSI” –retriittiin ikuisen taiteen ja kelttilegendojen, pyhän geometrian ja arkkitehtuurin Pohjois-Ranskassa ja Bretagnessa Jeanne d’Arcin hengessä 9.-15.4.2018.
Claude_Monet_Giverny.bmp

Aloitamme retriitin impressionisti Claude Monet’n Givernystä (kuva yllä), jonka läheisyydessä myös yövymme ensimmäisen yön hotellissa (3***). Monet’n maalauksissa kukat ja lummelammet kylpevät valoa hohtavissa sävyissä. Voimme nähdä nuo maalausten lumpeet ja kaarisillat taiteilijan kotimuseon puutarhassa ja japanilaisessa puutarhassa lummelampineen.
Lisieuxn_Teresan_basilika.bmpSeuraavana päivänä jatkamme matkaa St. Malo’lle Rouenin ja Lisieux’n kautta. Rouenin katedraali on innoittanut monia taiteilijoita, joista tunnetuin oli Claude Monet. Hänen vuosina 1892-1893 tekemänsä Cathédrales de Rouen -sarja tunnetaan kaikkialla maailmassa. Käymme myös Jeanne d’Arcin polttopaikalla Rouenissa. 


Jatkamme matkaamme Rouenistä Normandian Lisieux’hön. Vierailemme Pyhän Teresan (1873-1897), ”Pienen Kukan” tai Jeesuksen Teresan, valtavan suuressa basilikassa, jonne tämä karmeliittanunna on myös haudattu (kuva vierellä). Paikka on Ranskan toiseksi suurin pyhiinvaelluskohde Lourdesin jälkeen. Teresalla oli hyvin käytännönläheinen ote henkiseen elämään ja hän on tunnettu vuosi kuolemansa jälkeen julkistetusta omaelämäkerrallisesta käsikirjoituksestaan Sielun tarina. Häntä pidetään Fransiscus Assisilaisen ohella yhtenä suosituimmista pyhimyksistä katolisen kirkon historiassa. Hänet nimettiin Ranskan suojeluspyhimykseksi Jeanne d’Arcin kanssa vuonna 1944. 19.10.1997 Paavi Johannes Paavali II julisti hänet kirkon 33. kirkonopettajaksi, jollaisena hän oli siihen aikaan nuorin ja vasta kolmas tämän kunnian saanut nainen. 

Le_Mont_St_Michel.bmp


Tukikohdastamme käsin vietämme varmasti unohtumattoman päivän maailman 8. ihmeeksi kutsutulla Le-Mont-Saint-Michelin luostarisaarella (kuva yllä). Saari sijaitsee Mikael ley-/energialinjalla. Sitä ympäröi juoksuhiekka ja sinne pääsee vain laskuveden aikana. Saari on toiminut kelttiläisten pappien eli druidien pyhänä paikkana. Heidän kerrotaan kansoittaneen Scissyn metsät Le-Mont Saint-Michelin ympäristössä.  Kalliosaaren kerrotaan omistetun tuolloin gallialaisten auringon jumalalle. Kristinuskon tultua alueelle noin 300-luvulla saarelle rakennettiin ensimmäinen rukoushuone. Vuonna 710 Avranches'in piispa rakennutti arkkienkeli Mikaelille omistettu rukoushuoneen, sillä arkkienkeli Mikaelin kerrotaan ilmestyneen piispalle. Pyhiinvaeltajat ovat olleet Le-Mont-Saint-Michelin vieraina luostarin perustamisesta lähtien, sillä Ranskan kuninkaat antoivat arkkienkeli Mikaelille valtakunnan suojelijan tehtävät Satavuotisen sodan (1337-1453) aikoina.

Luostarisaarelta jatkamme yöksi Loire-joen rannalla sijaitsevaan seuraavaan tukikohtaamme (****) Orléansissa. 8.5.1429 englantilaisten päällikkö lopetti Orléansin piirityksen ymmärrettyään asemansa menetetyksi. Jeanne d’Arc kielsi miehiään ajamasta takaa englantilaisia vihollisia ja ryhtymästä uusiin taisteluihin, sillä 8.5. oli sunnuntai ja levon päivä. Sotaretki oli päättynyt alle kahdeksassa päivässä.

Kuningas_Arthur_Guinevere_kelttiristi.bmp

Matkalla Orléansiin annamme mielikuvituksemme lentää ja aistimme Brocéliande-metsän taikaa. Metsäalue, jotka kutsutaan myös Merlinin metsäksi, nimittäin liitetään kuningas Arthurin ja pyöreänpöydän ritarien, taikuri Merlinin ja järvenneito Vivianin legendaarisiin kelttitarinoihin. Nähtäväksi jää, löydämmekö Merlinin haudan muistomerkin, ritareiden linnan, nuoruuden lähteen tai jotain muuta.

Orléansin jälkeen asetumme kahdeksi viimeiseksi yöksi (****) vanhan Chartresin sydämeen muutaman minuutin kävelymatkan päähän yhdestä arkkitehtuurihistorian suurimmista saavutuksista. Esoteerisen tiedon mukaan Chartresissa sijaitsevaa aikamme mahtavinta goottilaista yli 800 vuotta vanhaa katedraalia, Cathédrale Notre-Dame de Chartres, pidetään Ranskan pyhimpänä ja korkeavärähteisimpänä paikkana. Katedraalia (alla) on kutsuttukin kiveen kirjoitetuksi kirjaksi, eikä syyttä. Tämä on hyvä paikka puhua viimeistään pyhästä geometriasta.

chartres_katedraali.png

Chartresin katedraalin eripariset tornit näkyvät kauas Beaucen tasangon vehnäpeltojen yli. Kerrotaan, että tasangolla on sijainnut pyhä metsä ja se tunnettiin nimellä Carnute. Druidit eli kelttien papit pitivät siellä seremonioitaan ja kelttiheimo ”karnuutit” kokoontui vuosittain tuohon pyhään paikkaan. Siellä kerrotaan olleen myös druidien temppeli, joka oli omistettu raskaana olevalle neidolle. Tätä neitoa palvottiin, ja druidit veistivät päärynäpuusta pyhän neitsyen, joka istui jumal-lapsi sylissään. Veistos tummeni aikojen saatossa, mistä alkoi Mustan Madonnan tarina. Voimme mietiskellä Notre Dame du Pilier’n eli Pylvään Neitsyen edessä. Pylvään Neitsyt Maria kuvataan seisomassa pylvään päällä (kuva alla). Marian kerrotaan nimittäin ilmestyneen Espanjan Zaragozassa juuri pylvään päälle. Chartresin katedraalin Maria on veistetty päärynäpuusta 1500-luvulla ja laitettu silloin pylvään päälle. Erityisesti vaikeina aikoina ihmiset kerääntyvät rukoilemaan Marian jalkojen juureen. 

 

Pylvaan_neitsyt_Chartres.bmp


Katedraali sijaitsee kahden merkittävän energialinjan, kultalinjan ja Egyptin Kheopsin pyramidiltä lähtevän hopealinjan, risteyspisteessä. Meidän on mahdollista tehdä tuossa pyhässä tilassa, poikkeuksellisen korkeissa värähtelyissä, oma pyhiinvaellusmatkamme kulkemalla katedraalin vanhan labyrintin läpi ja rauhoittua pyhissä energioissa meditoimaan. Meidän on oltava paikalla juuri tänä valittuna päivänä, sillä labyrintti on harvoin avoinna.

Chartres_labyrintti_1.bmp

Matkamme päätteeksi – kukin kaikkine omine kokemuksineen ja oivalluksineen OMASTA VISIOSTAMME – suuntaamme katedraalin labyrinttiin.  Chartresin labyrintti ei itsessään ole spiraali, vaan sitä kuljetaan edestakaisin hyvin keskittyneesti, meditatiivisesti kulkien. Matka on noin 300 metriä pitkä ja se on pyhiinvaellusmatka pienoiskoossa, Tie Jerusalemiin. Chartresin labyrintin sydämessä on pyhä keskus ruusukuvioineen. Matkaa voi kukin tehdä omaa tahtia, kuka kerran, kuka toisen ja kolmannenkin. Voimme seisoa ruusun terälehdillä ja keskuksessa, jolloin avaudumme paikan näkymättömille ja voimallisille energioille.

Suosittelen, että luet seuraavat NukkuvanBuddhan blogit:

Tervetuloa mukaan!

Chartres.bmp

Matkan hintaan € 1.695 sis. alv 24 % sisältyy (2 hh huoneessa, 1 hh huonelisä € 385:  

 • Lennot turistiluokassa Hki-Pariisi-Helsinki (suora aamupäivälento Helsingistä Pariisiin / Finnair ja suora iltalento Pariisista Helsinkiin / Finnair)
 • Lentokenttäverot
 • Majoitukset 9.-15.4.2018 (6 yötä) 2 hh-huoneessa sisältäen verot ja aamiaiset:
  • 1 yö / 9.-10.4. Givernyssä 3*** hotellissa sisältäen verot ja aamiaiset
  • 2 yötä / 10.-12.4. St. Malossa 4**** hotellissa sisältäen verot ja aamiaiset
  • 1 yö / 12.-13.4. Orleansissa 4**** hotellissa sisältäen aamiaiset, ALV, kaupunkiverot sekä vapaan pääsyn hyvänolon osastolle klo 10-20 välisenä aikana
  • 2 yötä 13.-15.4. Chartresissa 4**** hotellissa sisältäen verot ja aamiaiset
  • Huom. kannattaa huomioida, että paikallinen laatutaso ei aina vastaa kotimaista standardiamme, hotellit ovat vanhoja rakennuksia, joissa saattaa olla kokolattiamattoja ja rappuja
 • Autot, kuljetukset ja tietullit
 • Pääsymaksu Givernyssä Claude Monet’n museoon ja puutarhaan
 • Kohteet kuten yllä: Giverny, Rouen, Lisieux, Le-Mont-Saint-Michel, Brocéliande, Orléans, Chartres. Oikeus muutoksiin pidätetään.
 • Matkanjohto, ohjaus ja opastus tarinoineen ja meditaatioineen.

Matkan hintaan eivät sisälly muut pääsymaksut eivätkä muut kuin yllä mainitut ateriat. Hinnan lisäksi tulee Matka-Agenttien palvelumaksu € 20.

Kävelemme / vaellamme päivittäin matkalla. Reitit eivät ole vaikeita, eivätkä ne edellytä erityisiä vaellusvaatteita tai -kenkiä. Tavallinen kunto riittää.

Maksuehdot:

 • Matkavaraus on sitova asiakkaan maksettua varausmaksun € 310 + Matka-Agenttien palvelumaksu € 20, jotka tulee maksaa 7 päivän kuluessa varauksesta (Matka-Agentit)
 • 2. erä: 1. € 745/2hh suoritetaan 1.2.2018 (Matka-Agentit)
 • 3. erä € 640 suoritetaan 1.3.2018 (Tietoisen Johtamisen Talo Oy)
 • 1 hh huoneita on rajoitettu määrä, lisämaksu € 385 / hlö

Varaus- ja peruutusehdot:

 • Matkavaraus on sitova asiakkaan maksettua varausmaksun € 310 + Matka-Agenttien palvelumaksu € 20, joita ei makseta takaisin asiakkaan peruessa matkan jo nyt maksettujen lento- ja hotellimaksujen johdosta (joita ei palauteta meille)
 • 90-61 vrk ennen lähtöä, veloitamme 30 % matkan hinnasta
 • 60-30 vrk ennen lähtöä, veloitamme 50 % matkan hinnasta
 • tämän jälkeen tulleista peruutuksista veloitamme koko matkan hinnan.

Huolehdithan omasta MATKAVAKUUTUKSESTA heti matkavarausta tehdessäsi mahdollisten peruutuskulujen sekä henkilö- ja matkatavaravahinkojen varalle. 

Matkan yhteistyökumppani ja vastuullinen matkanjärjestäjä on Matka-Agentit Oy. Matkan toteutuminen edellyttää 12 matkustajaa. Hinnat perustuvat tällä hetkellä voimassa oleviin hintoihin ja niiden muuttuessa pidätämme oikeuden muutoksiin, joista ilmoitamme heti. Lisäksi varaamme oikeuden muuttaa matkan hintaa valuuttakurssimuutosten, meistä riippumattomien kuljetuskustannusten sekä uusien tai muuttuneiden verojen tai maksujen perusteella.

Huomioithan, että osallistut matkaan omalla vastuullasi ja vapaasta tahdostasi, emmekä ota vastuuta terveydellisistä vaikutuksista matkaa ennen, sen aikana tai sen jälkeen. Matka ei korvaa kliinisterapeuttista tai lääkinnällistä hoitoa. Älä lopeta nykyisten reseptilääkkeiden käyttöä.

Rekisteröityminen matkalle:

Ilmoittaudu matkalle tästä linkistä ja ilmoita samalla linkissä kaikki kysytyt tiedot.

Matkapaikkoja on rajoitetusti ja ne annetaan ilmoittautumisjärjestyksessä. On todennäköistä, että ne menevät nopeasti. Ilmoittaudu matkalle siksi mahdollisimman pian, viimeistään 1.11.2017!

Rakkaudella, Marjaana ღ

TIETOISEN JOHTAMISEN TALO OY
TIETOISEEN JOHTAMISEEN erikoistunut henkisen valmennuksen ja retriittien talo – Tietoinen Johtaminen ® Conscious Leadership
________________________
Marjaana Will-Vidlund, Tj., Henkinen valmentaja, PyhäänVaeltaja, Kirjailija-Bloggari

GSM:              +358 (0)45 27 99 261
MAIL:             info at tietoisenjohtamisentalo.com
OSOITE:         Jokikatu 27 A, 06100 Porvoo
WEB:              Tietoisen Johtamisen Talo
BLOGI:           NukkuvaBuddha

FaceBook:       Tietoisen Johtamisen Talo Oy
Instagram:      mwillvidlund – Kauneutta valokuvin willisti ja wapaasti
Twitter:           @MWillVidlund 

24.05.2018HENKILÖTIETOSI OVAT TURVASSA (EU:N GDPR 25.5.2018)
23.05.2018JÄLJELLÄ VAIN 3 TAI 6 PAIKKAA RIIPPUEN HUONEESTA (2 HH TAI 1 HH): RETRIITTI MARIA MAGDALEENAN, KATAARIEN JA TRUBADUURIEN HENGESSÄ ETELÄ-RANSKAN LANGUEDOCIIN 8.-13.10.2018 'LUOVUUTTA JA ILOA'
15.05.2018UUSIEN KUUKAUSIKIRJEEN LUKIJOIDEN LIITTYMISLAHJA: TIETOISEN NAISEN ॐ OPASKIRJANEN MEDITAATIOON JA HENKISIIN HARJOITUKSIIN
14.05.2018KUTSU: TUTUSTU ITSEESI IKIVANHAN TIEDON AVULLA: VEDISEN ASTROLOGIAN KASVURYHMÄ3 ALKAA 1.9.2018
03.05.2018USKALLATKO SINÄ KURKATA OVESTA ULOS, MUTTA EMMIT OTTAA ASKELTA KYNNYKSEN YLI?
02.05.2018HENKILÖKOHTAINEN MUUTOSVALMENNUS VEDISTÄ ASTROLOGIAA HYÖDYNTÄEN
02.05.2018SEURAAVA 1.6.2018 - MINIMEDITAATIORETRIITIT 2018: RAUHAN KUNINGATTAREN KUUKAUSIMEDITAATIOT JOKA KUUKAUDEN 1. PÄIVÄ KLO 20-20.15
01.04.2018PYHÄÄNVAELLUS -KIRJA e25 JA ASIAKASPALAUTETTA KIRJASTA
31.03.20187 PÄIVÄÄ, 7 ONNELLISUUDEN PILARIA - MARJAANAN MEDITAATIO-TUPLACD NYT e16
19.01.2018TÄMÄ MATKA ON TÄYNNÄ: RETRIITTI IKUISEN TAITEEN JA KELTTILEGENDOJEN, PYHÄN GEOMETRIAN JA ARKKITEHTUURIN POHJOIS-RANSKASSA JA BRETAGNESSA JEANNE D'ARCIN HENGESSÄ 9.-15.4.2018 ´NÄE OMA VISIOSI´

Siirry arkistoon »